پزشکی

پزشکی

پزشکی

پزشکی

سرطان سینه


سرطان سینه

بعد از سرطان پوست ، سرطان پستان شایعترین سرطان تشخیص داده شده در زنان  است. سرطان پستان هم در آقایان و هم در خانمها می تواند رخ دهد ، اما در خانم ها به مراتب بیشتر است.


حمایت اساسی از آگاهی و بودجه سرطان پستان در زمینه تحقیقات سرطان به پیشرفت هایی در تشخیص و درمان سرطان پستان کمک کرده است. میزان بقای سرطان پستان افزایش یافته است ، و تعداد مرگ و میرهای مرتبط با این بیماری به طور پیوسته در حال کاهش است ، که بیشتر به دلیل عواملی مانند تشخیص زودرس ، رویکرد شخصی جدید در درمان و درک بهتر این بیماری است.

انواع سرطان

  • آنژیوسارکوم
  • کارسینوم داکتال درجا (DCIS)
  • سرطان ملتهب پستان
  • سرطان لوبولار تهاجمی
  • سرطان لوبولار درجا (LCIS)
  • سرطان پستان مرد
  • بیماری پیج پستان
  • سرطان مکرر پستان


علائم سرطان سینه

نوک پستان تغییر می کند

توده یا ضخیم شدن سینه که با بافت اطراف آن تفاوت دارد

تغییر اندازه ، یا شکل پستان

تغییراتی در پوست بالای پستان مانند کمرنگی

نوک پستان تغییر کرده است

لایه برداری ، پوسته پوسته شدن یا پوسته پوسته شدن قسمت رنگی پوست اطراف نوک پستان (آئولا) یا پوست پستان

قرمزی یا سوراخ کردن پوست بر روی پستان مانند پوست یک پرتقال است

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

اگر یک توده یا تغییر دیگری در پستان خود پیدا کردید - حتی اگر یک ماموگرافی اخیر طبیعی باشد - برای ارزیابی سریع با پزشک خود ملاقات کنید.


علل

پزشکان می دانند که سرطان پستان هنگامی رخ می دهد که برخی از سلول های پستان شروع به رشد غیر طبیعی می کنند. این سلولها با سرعت بیشتری نسبت به سلولهای سالم تقسیم می شوند و همچنان انباشت می شوند و یک توده یا تودههایی تشکیل می دهند. سلول ها ممکن است از طریق پستان به گره های لنفاوی یا سایر قسمت های بدن گسترش یابد (متاستاز شود).


سرطان پستان اغلب با سلولهای مجاری تولید شیر (سرطان مجرای مهاجم) شروع می شود. سرطان پستان ممکن است در بافت غده ای به نام لوبول ها (سرطان لوبولار تهاجمی) یا سایر سلول ها یا بافت درون پستان نیز آغاز شود.


محققان عوامل هورمونی ، سبک زندگی و محیطی را شناسایی کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. اما هنوز مشخص نیست که چرا برخی از افراد که هیچ عامل خطر ندارند مبتلا به سرطان می شوند ، اما سایر افراد با عوامل خطر هرگز این کار را انجام نمی دهند. این احتمال وجود دارد که سرطان پستان در اثر تعامل پیچیده ژنتیکی و محیط شما ایجاد شود.

وراثت سرطان پستان

پزشکان تخمین می زنند که حدود 5 تا 10 درصد از سرطانهای پستان با جهشهای ژن منتقل شده از نسلهای یک خانواده مرتبط هستند.


تعدادی از ژنهای ارثی جهش یافته که می توانند احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهند ، شناسایی شده اند. مشهورترین آنها ژن سرطان پستان 1 (BRCA1) و ژن سرطان پستان 2 (BRCA2) است که هر دو خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند.


اگر سابقه خانوادگی قوی در مورد سرطان پستان یا سرطانهای دیگر دارید ، پزشک ممکن است آزمایش خون را برای کمک به شناسایی جهش های خاص در BRCA یا سایر ژن هایی که از طریق خانواده عبور می کنند ، توصیه کند.


در نظر بگیرید که از پزشک خود بخواهید به یک مشاور ژنتیک مراجعه کند ، که می تواند تاریخچه سلامت خانواده شما را بررسی کند. یک مشاور ژنتیک همچنین می تواند در مورد مزایا ، خطرات و محدودیت های آزمایش ژنتیکی صحبت کند تا شما را در تصمیم گیری مشترک کمک کند.


عوامل خطر

یک عامل خطر سرطان پستان هر چیزی است که باعث می شود شما به سرطان پستان مبتلا شوید. اما داشتن یک یا حتی چندین عامل خطر سرطان پستان لزوماً به معنای ابتلا به سرطان پستان نیست. بسیاری از زنانی که به سرطان پستان مبتلا می شوند هیچ عامل خطر شناخته شده ای جز زن بودن ندارند.


عواملی که با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه هستند عبارتند از:


زن بودن. زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض سرطان پستان هستند.

افزایش سن خطر ابتلا به سرطان پستان با افزایش سن افزایش می یابد.

سابقه شخصی در مورد شرایط سینه. اگر شما بیوپسی پستان داشته اید که کارسینوما لوبولار درجا (LCIS) یا هیپرپلازی آتیپیک پستان پیدا کرده است ، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارید.

سابقه شخصی سرطان پستان. اگر در یک سینه دچار سرطان پستان هستید ، خطر ابتلا به سرطان در سینه دیگر بیشتر است.

سابقه خانوادگی سرطان پستان. اگر مادر ، خواهر یا دختر شما به خصوص در سنین جوانی به سرطان پستان مبتلا شده باشند ، خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می یابد. هنوز اکثر افرادی که به سرطان پستان مبتلا هستند سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.

ژنهای ارثی که خطر سرطان را افزایش می دهند. برخی جهش های ژنی که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند ، می توانند از والدین به کودکان منتقل شوند. شناخته شده ترین جهش های ژنی به BRCA1 و BRCA2 گفته می شود. این ژن ها می توانند خطر ابتلا به سرطان پستان و سایر سرطان ها را تا حد زیادی افزایش دهند ، اما این سرطان را اجتناب ناپذیر نمی کند.

قرار گرفتن در معرض تابش. اگر به عنوان کودک یا بزرگسال بالینی تحت درمان پرتودرمانی قرار گرفتید ، خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می یابد.

چاقی چاق بودن خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.

دوره خود را در سنین جوانی شروع کنید. شروع دوره قبل از 12 سالگی خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.

یائسگی در سنین بالاتر شروع می شود. اگر یائسگی را در سنین بالاتر شروع کردید ، به احتمال زیاد به سرطان پستان مبتلا خواهید شد.

داشتن فرزند اول خود در سنین بالاتر. زنانی که فرزند اول خود را بعد از 30 سالگی به دنیا می آورند ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهند.

هرگز باردار نبوده ام. زنانی که هرگز باردار نشده اند ، خطر بیشتری از سرطان سینه نسبت به زنانی که یک یا چند بارداری داشته اند ، دارند.

درمان هورمون پس از یائسگی. زنانی که از داروهای هورمون درمانی استفاده می کنند که ترکیبی از استروژن و پروژسترون برای درمان علائم و نشانه های یائسگی هستند ، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. وقتی زنان مصرف این داروها را متوقف کنند ، خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش می یابد.

نوشیدن الکل. نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد